ULUBIONE

Projekty restauracji, domów weselnych

Katalogowe projekty budynków usługowych, weselnych i restauracji cieszą się coraz większym powodzeniem wśród inwestorów planujących prowadzenie własnego biznesu, którzy szukają optymalnie zaprojektowanego budynku, możliwego do budowy w rozsądnym budżecie. Opracowane przez nas tego typu projekty są przemyślane pod kątem funkcjonalności, wygody, zaplanowane z dbałością o szczegóły, zgodne z obowiązującymi normami i przepisami, a przy tym – dzięki szczegółowej dokumentacji – nie nastręczają problemów przy adaptacji i realizacji. Jako autor możemy prowadzać zmiany lub opracować projekt indywidualny.

Widok: tier0 tier1-active tier2
Sortuj wg:
4

Budynek usługowy Orzeł

DCU01290.27m2

Powierzchnia parter236.48 m2

Powierzchnia poddasze62.69 m2

+8.9m² kotłownia
26.10.2016
Michal

sufit nad salą jest aż pod krokwie?

26.10.2016
Lipinscy_Domy

Tak.

25.09.2017
Jereczek Zdzisław

Witam czy istnieje możliwość projektu aby poddasze użytkowe było też nad salą bankietową i czy można by było powiększyć budynek do powierzchni zabudowy do 300m2 pozdrawiam

25.09.2017
Lipinscy_Domy

Można wprowadzić zmiany do projektu.
Szczegóły w zakładce "Zmiany w projektach" w kolumnie po lewej stronie.

20.11.2018
Dariusz Wesołowski

WITAM. MAMA PYTANKO CZY PLANUJĄ PAŃSTWO MNIEJSZĄ WERSJĘ TEGO PROJEKTU. WYMIARY 10 METRÓW NA 20 METRÓW??? JESTEM ZAINTERESOWANY TYM PROJEKTEM, A DOKŁADNIE ODBICIEM LUSTRZANYM. NIESTETY MAM OGRANICZENIA NA DZIAŁCE I TAKI DUŻY BUDYNEK SIĘ NIE ZMIEŚCI. DODATKOWO TOALETY DLA BIESIADNIKÓW UMIEŚCIŁ BYM Z PRZODU BUDYNKU. ORAZ PROSZĘ O KRÓTKĄ INFORMACJĘ O TECHNOLOGI W JAKIEJ WYKONANY JEST BUDYNEK..

21.11.2018
Lipińscy Domy

Nie planujemy nowej wersji, ale możemy wprowadzić zmiany odpłatnie. Szczegóły: biuro@lipinscy.pl
Technologia jest opisana w zakładce po lewej stronie u góry. Jeśli szuka Pan bardziej szczegółowych informacji to prosimy o pytanie w mailu.

Pow. zabudowy 282.15m2
Powierzchnia netto 334.42m2
Kąt nachylenia dachu 30 °
Min. szerokość działki 33.5m x 21.6m
Wys. kalenicy 8.41m
Cena 6970 PLN

Budynek usługowy Jastrząb

DCU03557.42m2

Powierzchnia parter369.7 m2

Powierzchnia poddasze195.04 m2

+7.32m² kotłownia
29.08.2016
Narzeczona

W takiej sali chciałabym wesele! Ktoś buduje w okolicy Warszawy? ;)

29.08.2016
Narzeczona

albo już zbudował?

Pow. zabudowy 449.76m2
Powierzchnia netto 638.99m2
Kąt nachylenia dachu 35 °
Min. szerokość działki 34.9m x 32.5m
Wys. kalenicy 9.18m
Cena 13770 PLN

Budynek usługowy Puchacz

DCU02425.46m2

Powierzchnia parter321.63 m2

Powierzchnia poddasze112.73 m2

+8.9m² kotłownia
26.10.2016
zainteresowany

jakie ogrzewanie?

26.10.2016
Lipinscy_Domy

Proponujemy gazowe, ale można zastosować np. pompę ciepła.

16.10.2017
Dominik

Wizualizacje dostepne?

23.10.2017
Lipinscy_Domy

Niestety nie.

Pow. zabudowy 380.89m2
Powierzchnia netto 457.25m2
Kąt nachylenia dachu 30 °
Min. szerokość działki 38.4m x 23.7m
Wys. kalenicy 8.61m
Cena 10770 PLN

Budynek usługowy Orzeł II

DCU01a376.03m2

Powierzchnia parter235.3 m2

Powierzchnia poddasze149.63 m2

+8.9m² kotłownia
Pow. zabudowy 282.15m2
Powierzchnia netto 460.25m2
Kąt nachylenia dachu 30 °
Min. szerokość działki 33.5m x 21.6m
Wys. kalenicy 8.41m
Cena 7370 PLN

Katalogowe projekty budynków usługowych, weselnych i restauracji cieszą się coraz większym powodzeniem wśród inwestorów planujących prowadzenie własnego biznesu, którzy szukają optymalnie zaprojektowanego budynku, możliwego do budowy w rozsądnym budżecie. Opracowane przez nas tego typu projekty są przemyślane pod kątem funkcjonalności, wygody, zaplanowane z dbałością o szczegóły, zgodne z obowiązującymi normami i przepisami, a przy tym – dzięki szczegółowej dokumentacji – nie nastręczają problemów przy adaptacji i realizacji. Na początku przygody z otwarciem tego typu działalności dobrze jest oszacować koszty inwestycji, w czym pomoże dokładnie opracowana, szczegółowa, z wieloma rozrysowanymi elementami i detalami dokumentacja projektowa oraz szczegółowy kosztorys inwestorski, który można zamówić do każdego naszego projektu.

DOMY WESELNE I RESTAURACJE - DLA KOGO?

Projekty budynków usługowych typu dom weselny czy restauracja wymagają dużego doświadczenia i wiedzy nie tylko w zakresie samego procesu projektowania, ale znajomości wielu dodatkowych aspektów, przepisów pożarniczych, przepisów narzuconych przez instytucje kontrolujące i pozwalające na użytkowanie tego typu obiektów. Restauracje i domy weselne różnią się wielkością, ilością osób, które będą korzystać z obiektu, sposobem zaplanowania funkcji, standardem, stylem. Część inwestorów szuka budynków w tradycyjnym stylu, nieco rustykalnym, z elementami drewnianymi, z imitacją muru pruskiego, drewnianymi podporami- idealnie komponującymi się z sielskim otoczeniem, doskonałymi do budowy na działkach o dużych walorach krajobrazowych. Inni zaś zwrócą uwagę na projekty o nowoczesnym rysie, prostej bryle, z dużymi przeszkleniami, metalowymi elementami elewacji, które dobrze sprawdzą się jako budynki usytuowane na niewielkich działkach miejskich lub mocno zabudowanym obszarze. Każdy z tych projektów dopasować można do działki, w taki sposób, by razem tworzyły harmonijną całość, maksymalnie wykorzystując zarówno atuty samego projektu, jak i otoczenia.

DOSKONALE ZAPLANOWANA FUNKCJA TO NAJWAŻNIEJSZA CECHA GOTOWEGO PROJEKTU RESTAURACJI CZY DOMU WESELNEGO

Niezależnie od tego, jaki wybierzemy styl budynku, najbardziej istotna jest jego funkcjonalność. W restauracjach najbardziej reprezentacyjna jest oczywiście sala dla gości, ale bardzo ważne jest odpowiednie zaprojektowanie pozostałych pomieszczeń typu: kuchnia, pomieszczenia do przechowywania, chłodne, spiżarnie, zaplecze gospodarcze, toalety, szatnia, recepcja, ciągi komunikacyjne, ewakuacyjne itp. W zależności od przewidywanej powierzchni obiektu i liczby gości, pomieszczenia muszą mieć odpowiedni wymiar, ustawienie sprzętów musi być zgodne z wytycznymi, przepisami, zasadą ergonomii – wszystko po to, by korzystanie z nich było wygodne zarówno dla gości, jak i dla obsługi. W obiektach typu dom weselny – coraz chętniej szukanych przez inwestorów zainteresowanych prowadzeniem tego typu działalności, oprócz sal lub sali dla gości, pomieszczeń gospodarczych, zaplecza socjalnego, projektuje się także część hotelową. Musi być ona łatwo dostępna, pokoje posiadać własne łazienki, najlepiej zlokalizowana w taki sposób, by gościom korzystającym z zaplecza hotelowego, jak najmniej dawał się we znaki hałas dotyczący z sali głównej.
O atrakcyjności budynku stanowi nie tylko jego bryła i rozplanowanie pomieszczeń, ale możliwość pięknego wkomponowania go w otoczenie. Dla gości restauracji, czy tym bardziej dla pary młodej niezmiernie ważna jest możliwość korzystania nie tylko z samego obiektu, ale także z tarasu, malowniczego parku , czy ogrodu, w którym często znajdują się drewniane pergole, huśtawki, altanki, oczka wodne.

Projektowane przez biuro projektowe Lipińscy Domy obiekty restauracji i domów weselnych można dostosować do potrzeb inwestora zarówno pod kątem funkcjonalności, jak też wyglądu. Zmiany można wprowadzać w naszym biurze, lub na podstawie bezpłatnej zgody u wybranego architekta lokalnego.

Zobacz zasady wprowadzania zmian w projektach katalogowych >>>